O podjetju

Proizvodni program podjetja TKG in proizvodnje vijakov

Z izdelki s področja kovinske galanterije posegamo skoraj v vse veje gospodarskih dejavnosti, predvsem na področje avtomobilske industrije, elektroindustrije, tekstilne, pohištvene, športne, gradbene in kovinsko predelovalne industrije.

TKG je inovativno in izvozno usmerjeno podjetje. Več kot 90% izdelkov izvozimo na zahodno evropske trge.

Specifičnost asortimana zahteva tehnološke postopke, primerne za izdelavo drobnih kovinskih izdelkov, med katerimi so najbolj značilni:
 1. preoblikovanje hladno valjanih trakov s stiskalnicami
 2. fino štancanje
 3. vlečenje in globoko vlečenje
 4. preoblikovanje žice
 5. termična obdelava v zaščitni atmosferi
 6. mehanska obdelava površin
 7. konstrukcija in izdelava orodij
 1. Na področju klasičnega štancanja je možna proizvodnja na ekscenter stiskalnicah od 40t do 250t in hidravličnih do 250t, velikost izdelkov pa do dolžine približno 500 mm in do 4 mm debeline.

 2. Specialna tehnologija je fino štancanje. V poštev pride pri zelo zahtevnih izdelkih in različnih ozobljenih. Največja dolžina je približno 500 mm, debelina pa do 6 mm.

 3. Globoki vlek je področje s katerim izdelujemo različne votle oblike, kot so kovice, votlice, dele za elektroindustrijo in podobno. Razmerje premer proti dolžini je do 1 : 2,5. Seveda so ti izdelki manjših gabaritov, npr. do 20 mm.

 4. Izdelava izdelkov po postopku hladnega preoblikovanja kot so vijaki, zakovice in osovine, po načrtih.,

 5. Izdelke lahko kakovostno termično obdelamo, to je kalimo, karbonitriramo, cementiramo in napustimo. Proces kaljenja in napuščanja poteka v zaščitni atmosferi na elevatorski način.

 6. Površinska obdelava so različna drganja (odstranjevanje ostrih robov); to lahko poteka v vrtečih bobnih ali s pomočjo vibriranja in dodatkom brusnih segmentov. Izdelki so lahko tudi enostransko površinsko brušeni.

 7. Imamo tudi lastno orodjarno in konstrukcijo za izdelavo novih orodij in tehnologijo za razvoj novih procesov, s katerim ugodimo željam in potrebam kupca. Orodja izdelujemo s CAD in CNC strojno tehnologijo.